Szakkönyvek > Élelmiszer-tudomány, élelmiszer-biztonság, táplálkozás
Mi indokolja a házi tartósítást? Elsősorban az a vágy, hogy megőrizzük a meghitt otthoni ízeket vagy olyan új ízeket alkossunk, ami kedvünkre való. Ízlésünk és fantáziánk szerinti gyümölcs- és fűszerkombinációkat állíthatunk össze. Sokszor a házi tartósítás az egyetlen módja a kertünkben fölöslegben termett gyümölcs és zöldség megmentésének. Csak szigorú kritikánkon átesett nyersanyagokat és adalékokat használunk fel, és tetszés szerint szabályozzuk az édes, sós, savanyú, csípős ízek erősségét. Azt is mi dönthetjük el, hogy milyen méretű üvegekbe töltsük a készítményeinket. A szerző befőttek, dzsemek, lekvárok, gyümölcslevek, -szörpök, tartósított zöldségek, savanyúságok, aszalt gyümölcsök és zöldségek valamint fagyasztott termékek készítésének receptjeit közli. Előtte megismertet azokkal a változásokkal, amelyekre a gyümölcsök, zöldségek tartósítása és tárolása alatt számítanunk kell, leírja a különböző munkafolyamatokat és bemutatja a szükséges felszerelést. 140 oldal, kötve.
Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben