Szakkönyvek > Kertészet, szőlészet, borászat
A növényi szövettenyésztés előzményei közel 100 évre vezethetők vissza, hazánkban csak az utóbbi évtizedekben vált széleskörűvé. Térhódításának oka, hogy nagy mennyiségű, kórokozómentes, jó minőségű, egyöntetű szaporítóanyagot lehet ezzel a módszerrel előállítani az időjárási viszonyoktól függetlenül. A több mint harminc hazai szakember által írt mű első része az általános ismereteket, a szükséges környezeti feltételeket tartalmazza, míg a másik nagy fejezet a minden kertészeti ágazatra kiterjedő, speciális szaporítástechnológiai módszereket írja le, így a gyümölcsök, a zöldségfélék, a lágy szárú és fás szárú dísznövények, a szőlő és a gyógynövények in vitro szaporításának lépéseit, a szövettenyészetek indítását, a megfelelő táptalaj kiválasztását, a kiültetést, az akklimatizálást. A szerzőknek nemcsak a viszonylag fiatal szakterület megismertetésében van nagy szerepük az első magyar nyelven megírt könyvvel, hanem az új szakkifejezések meghonosításában is. 323 oldal, fűzve, 58 ábrával és 41 színes képpel.
Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben