Szakkönyvek > Állattenyésztés és -tartás, állategészségügy, állatorvoslás
A kutatás és a fejlesztés eredményeképpen új eljárások és műszaki megoldások jelentek meg a keltetés terén, amelyek átalakították az eddigi felfogást és módosították a keltetés gyakorlatát is. A fejlesztés ösztönzője az a felismerés, hogy a nagy teljesítményű hibridek (főleg a brojlerek és a pulykahibridek) embrióinak igénye megváltozott, filozófiájában pedig nagy szerepet kapnak a természetes keltetésből eredő megfigyelések. Baromfifélék genetikai teljesítőképességének érvényre jutása nagymértékben függ a keltetés sikerétől. A pecsenyecsirke előállítási ideje egyre rövidül, miközben a keltetés időtartama nem változik, miáltal aránya és jelentősége a teljes folyamatban hangsúlyosabbá válik. Ezért helyeződik napjainkban fokozódó figyelem a keltetés színvonalára, a naposcsibék minőségére, valamint a nevelésnek az egészen korai, a kelést közvetlenül követő időszakára, az indításra. A technológiai változások lehetővé teszik, hogy régebbi keltetőgépekkel is sikerrel keltethessünk, ugyanakkor szinte forradalmian új keltetőgép-konstrukciókkal találkozhatunk. A könyv a legújabb információkat tartalmazó elméleti ismeretek mellett részletesen tárgyalja az összes baromfifaj valamint a strucc, az emu, a fácán, a fogoly és a fürj gyakorlati keltetését is.
Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben