Szakkönyvek > Állattenyésztés és -tartás, állategészségügy, állatorvoslás
A könyv naprakész takarmányozási ismeretekkel szolgál a sertéstakarmányok fontosabb táplálóanyagairól, a takarmányokban előforduló antinutritív és toxikus anyagokról. A sertés takarmányait a következő csoportonként mutatja be: zöldtakarmányok, gyökér-, gumós és egyéb lédús takarmányok, silózott takarmányok, szénák, magvak, élelmiszeripari melléktermékek, tiltott alapanyagok, takarmány-adalékanyagok. Külön-külön tárgyalja a vemhes és a szoptatós koca, valamint a a szopós és a választott malacok takarmányozását. A növendék és hízósertések takarmányozásában kiemelt szerepet kap a nagy végsúlyra való hizlalás, ezen kívül ismerteti még a tenyészkocasüldők, a tenyészkansüldők és a tenyészkanok takarmányozását is. A mű további fejezetei az alternatív sertéstartással és - takarmányozással, a takarmány immunválaszkészségre adott hatásával, a termékminőséggel, az élelmiszer-biztonsággal és a takarmánybiztonsággal foglalkoznak.
Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben