Szakkönyvek > Növénytermesztés, növényvédelem
Bevezetés, és célkitűzés. Aktuális helyzetkép, fogalommeghatározások, és keretfeltételek Keretfeltételek Ausztriában. Keretfeltételek Németországban. Fafajok, klónok, és a termőhellyel szembeni igények. Géntranszfer a rövid vágásfordulójú termelésre alkalmas fafajok körében (nyár, rezgőnyár és fűz). Fűz. Nyár. Akác. Egyéb, rövid vágásfordulójú faanyagtermelésre alkalmas fafajok. Ültetési alapanyag. Gyökérdugvány. Zölddugvány Rövid, hosszú dugványok és karódugványok termelése, betakarítása, és tárolása. Rövid vágásfordulójú ültetvények létesítése. Területkiválasztás és talajelőkészítés. Ültetés Ültetési hálózat (az ültetvény fajtája), dugványigény. Művelési, és ápolási munkák Állományművelés az ültetés évében, pótlás. Visszavágás. Tápanyag-utánpótlás. Öntözés Növényvédelem. Vadkár (rágás- és hántáskár) elleni védelem - Kerítésépítés. Vágásforduló és használati időtartam. Termésbecslés és terméshozamok. Betakarítás és a betakarítás technológiája. Kézi betakarítási motoros fűrésszel. Szakaszos (többfázisú) gépi betakarítás Egymenetes gépi betakarítás. A betakarított dendromassza aprítása. A betakarított faanyag tárolása, szárítása és szállítása. Fatörzsek, fák és apríték tárolása. Szárítás. Aprítékszállítás. Hasznosítási lehetőségek. A termés apríték formájában történő hasznosítási lehetőségei A faanyag ipari faként való felhasználási lehetőségei. Egyéb felhasználási lehetőségek. A fűz gyógyszeripari hasznosítása. Minőségi követelmények, a termés fűtőértéke és hamutartalma. A hamu hasznosítása. Környezeti szempontból jelentős nehézfémek. A rövid vágásfordulójú aprítéktermelésre vonatkozó költségbecslés. Állományok felszámolása és rekultiváció. Kísérő növényállomány létesítése, a területek szélének beültetése (a táblák szegélye). Ökológiai szempontok. Támogató intézkedések, és kompenzációk. Összefoglalás és a jövőbeni kilátások. Irodalomjegyzék. Fogalmak, meghatározások.
Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben