mezogazdasagibolt.hu

Élelmiszer-tudomány, élelmiszer-biztonság, táplálkozás
49 találat

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >>
A tej és termelése

A tej és termelése

A tejtermelést vállalkozásban végző gazdák számára készült ez a könyv. Az egyes témákat a gyakorlati szakember szemszögéből, egyszerűen, közérthetően és részletesen tárgyalja. Ismerteti a tej tulajdonságait és összetételét. Külön fejezetet szentel a tej mennyiségét, összetételét, tulajdonságait befolyásoló tényezőknek, a tejhibáknak és a fejés és tejkezelés technológiai ismertetésének.

Cikkszám: SZK-00673
Szerző: Merényi Imre - Schneider Ferenc
Kiadó: Gazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem kapható!
  • Bruttó ár:
  • 1 100 Ft
  • (1 048 Ft + ÁFA)
Agrárgazdasági élelmiszer-előállító üzem

Agrárgazdasági élelmiszer-előállító üzem

A jelenlegi hazai viszonyok között, az új gazdasági struktúra kialakítása során előtérbe kerül a vállalkozóvá válás, az alapanyagok feldolgozottsági fokának növelése, nagyobb hozzáadott értékű termék előállítása, nagyobb jövedelem és haszon elérése céljából. E folyamat keretében a nagyvállalatok mellett egyes területek regionális igényeinek kielégítése vagy speciális tájjellegű termékek előállítása céljából nő a kis- és középméretű (családi) vállalkozások száma is. E tevékenység színtere az élelmiszer-előállító (feldolgozó) üzem, amelynek tervezése, létesítése, üzemeltetése és fejlesztése nem egyszerű feladat. Az agrárgazdasági élelmiszer-előállítás a növényi eredetű nyersanyagok betakarítását követően, illetve az állatok vágásával kezdődik. Színhelye általánosan megfogalmazva: az agrárgazdasági élelmiszer-előállító hely, vagy más néven élelmiszer-előállító üzem. Egy üzem tervezése, megvalósítása és fejlesztése összetett műszaki-gazdasági feladat, amely sokféle szakember tartós és összehangolt munkáját követeli meg. Az egyetemi tankönyv, illetve szakkönyv célja olyan átfogó, mindeddig hiányzó tananyagot nyújtani az agrár- felsőoktatás részére, amely megismerteti a hallgatókat az élelmiszer-előállító üzem tervezésének, kivitelezésének és használatbavételének, fejlesztésének, valamint esetleges felszámolásának menetével, továbbá e folyamat irányításához és a benne történő közreműködéshez szükséges ismeretek és dokumentumok sokféleségével. Fő céljának azt tekinti, hogy a szakirányú képzés biztosította tudásra építve, megismertesse a hallgatókat a gyártási folyamatok megvalósításának lépéseivel, azok jogi, műszaki és (köz-) gazdasági alapfogalmaival, feltételeivel, követelményeivel és dokumentumaival. A könyv hasznos ismereteket nyújt a vállalkozók részére is, lehetővé téve céljaik megvalósíthatóságának megítélését, a megvalósítás folyamatának és nehézségeinek felismerését. A szerzők a témakört tekintve hazai és nemzetközi kutatási + fejlesztési programban vettek és vesznek részt, továbbá az Európai Unió országainak számos egyetemével állnak oktatási-kutatási együttműködésben, illetve folyamatosan publikálnak a témakörben. A mű a szerzők oktató-kutató, valamint gyakorlati fejlesztő, tervező és szaktanácsadó munkájára, továbbá a hazai és a nemzetközi szakirodalom anyagára épül. A könyvet a tanuló ifjúság mellett az élelmiszeripari beruházással foglalkozó gyakorlati szakembereknek, továbbá a jelen és a jövő vállalkozóinak a figyelmébe is ajánljuk.

Cikkszám: SZK-00658
Szerző: Berszán Gábor - Dr. Várszegi Tibor (Szerk)
Kiadó: Agroinform Kiadó
Szállítási info: Szállítás 5-10 napon belül
  • Bruttó ár:
  • 6 545 Ft
  • (6 233 Ft + ÁFA)
Amit az Élelmiszer Törvényről a vállalkozóknak tudni kell

Amit az Élelmiszer Törvényről a vállalkozóknak tudni kell

Az 1995. Évi XC. Törvény az élelmiszerekről - Általános rendelkezések - Értelmező rendelkezések - Az élelmiszerek előállításának általános feltételei - Minőségi feltételek - A forgalomba hozatal feltételei - A csomagolás - Hatósági intézkedések. 138 oldal, kötve.

Cikkszám: SZK-00173
Szerző: Rácz Endre
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelneleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 1 900 Ft
  • (1 810 Ft + ÁFA)
Aszalás, szárítás

Aszalás, szárítás

A könyv a saját termés tartósításához, illetve az árutermeléshez nyújt ismereteket a zöldség- és gyümölcstermelők részére. A tartósításnak ezzel az ősi, természetes és egyszerű formájával piacosabb, kurrensebb, magasabb áron eladható árut állíthatnak elő a termelők. A különféle aszalványok például a falusi vendégfogadók, a nyugaton elterjedt és nálunk is szorgalmazott közvetlen, háztól való kereskedelem egyik fontos termékcsoportja lehetne, de haszonnal forgathatja a könyvet az is, aki csak a megszokottól eltérően szeretné feldolgozni, hasznosítani az otthon termett zöldséget, gyümölcsöt. A mű első részében az aszalás technikáját, az aszalás során végbemenő biológiai folyamatot ismerhetik meg az olvasók, megtudhatják, milyen előnyökkel jár a tartósításnak ez a módszere. Részletesen tárgyalja a különféle szárítást, a sütőben való aszalást. Külön fejezet foglalkozik a szárítószekrényekkel, milyen típusok léteznek, melyik berendezés milyen előnnyel rendelkezik, a barkácsolni tudó olvasóknak pedig útmutatót nyújt a házilag elkészíthető aszalók készítéséhez. A szerző jól áttekinthető táblázatban foglalta össze a különböző zöldségek, gyümölcsök aszalásához szükséges időtartamokat, a zsugorodás mértékét, és azt hogy miként kell előkészíteni az aszaláshoz a terményeket. Fontos fejezet a szárítmányok tárolásáról szóló rész, melyet követ az aszalt gyümölcs készítéséről és a felhasználásukról szóló fejezet. A felhasználás módjainál nem csak a saját termés családi hasznosítására tér ki, hanem a bolti forgalomba, illetve a nagy konyhákhoz kerülő aszalványok elkészítését is ismerteti. Gyümölcs-, illetve zöldségfajonként rendezi a különféle elkészítési módokat, illetve recepteket. Nagyon jó ötleteket, elkészítési eljárásokat, újdonságokat ismerhetnek meg az olvasók ebben a fejezetben. Így a következő gyümölcs-szárítmányokból készülő étkek sorát írja le: alma, körte, szilva, kajszibarack, őszibarack, cseresznye, áfonya, ribizli, szeder, málna, fekete bodza, csipkebogyó, banán, narancs, citrom. A zöldségek aszalását és feldolgozását taglaló fejezetben a következő zöldségek szerepelnek: sárgarépa, zeller, hagyma, metélőhagyma, póréhagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, karfiol, bab. A különféle gombák szárítását és felhasználását önálló fejezetben taglalja a mű. A fűszer- és teanövények közül a következők szárítását ismerteti, illetve közöl recepteket a felhasználásukhoz: petrezselyem, bazsalikom, borsfű, zsálya, borsmenta, kamilla, orbáncfű, mezei zsurló, csalán, gyermekláncfű, lándzsás útifű, százszorszép, fehér fagyöngy, cickafark. A befejező részben a gabonák, a különféle magvak és a mogyoró szárítását, valamint érdekességként az egzotikus gyümölcsök (datolya, füge stb.) aszalását, illetve a belőlük készíthető ételeket, ínyencségeket írja le a Németországban már nagy sikert, több kiadást megélt mű.

Cikkszám: SZK-00653
Szerző: Achim Samwald
Kiadó: Mezogazdakiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 900 Ft
  • (2 762 Ft + ÁFA)
Biokonyha magyaros és keleti ízekkel

Biokonyha magyaros és keleti ízekkel

Nem csupán receptek gyüjteménye ez a mű, hanem inkább a tudatos táplálkozás könyve. A szerző visszaidézi eleink táplálkozási szokásait, leírja a magyarok ételeit, a történelmi fordulatok táplálkozási következményeit, majd utal a globalizáció ma már nálunk is érezhető kedvezőtlen táplálkozási hatásaira.
Leírja a teljes értékű bioélelmiszerek, a gabonafélék, hüvelyesek, zöldségfélék, gyümölcsök, fűszerek, édesítőszerek, állati eredetű fehérjeforrások jótékony, kedvező élettani hatását, rég elfelejtett ételekkel, ételkészítési módokkal ismertet meg.
Az egészségmegőrző receptgyűjteményben új alapanyagok, új ízek, ötletek találhatók a levesek, a gabona és zöldségételek, saláták, kenyerek, szendvicskrémek, édességek színes világából. 126 oldal, kötve, 11 rajzzal.

Cikkszám: SZK-00178
Szerző: Ránky Edit
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelneleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 900 Ft
  • (2 762 Ft + ÁFA)
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >>

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben