Ez a könyv hasznos segítője lehet a termesztőnek, a vállalkozónak, az oktatásban részvevő tanároknak, hallgatóknak, tanulóknak, továbbá a kutatásban, kereskedelemben, élelmiszeriparban, vendéglátás területén dolgozó szakembereknek és a téma iránt érdeklődőknek is. A számadatokra alapozott ismeretanyagot növényenként tíz alfejezetre bontva- általános biológiai adatok, növekedési és fejlődési feltételek, fajtaválaszték, termesztési eljárások, növényvédelem, vetőmagtermesztés és -forgalmazás, munkaidő és gépi felhasználás, költségek és munkatermelékenység, kézimunkaóra-szükséglet, csomagolás, tárolás - dolgoztuk fel.A termesztési eljárások témakörében a szaporítások időpontjait és módszereit foglaltuk össze, törekedve arra, hogy többféle változat bemutatásával az adott körülményekhez adaptálható legyen. A növényvédelem című alfejezet tartalmazza a védekezés időpontját, a betegségek megnevezését és a védekezés módját. 540 oldal, kötve.