A gyümölcstermesztés, -tárolás, -értékesítés szervezése és ökonómiája után ez a kötet a zöldségfélékkel kapcsolatban tárgyalja a szükséges ismereteket. Ez a mű is a gazdálkodó számára legfontosabb szempont, a gazdaságosság alapján ismerteti a zöldségek termesztését, tárolását és az értékesítés lehetőségeit. Bemutatja az ültetvények létesítésének költségeit, a támogatások és hitelfelvételek rendszerét. Foglalkozik a fajtaválasztékkal, a technológiai, tárolási, előfeldolgozási, csomagolási folyamatok szervezésével.
A részletesen tárgyalt növények: a szabadföldi paradicsom, a zöldpaprika, az uborka, a gyökérzöldségek, a torma, a vöröshagyma, a fokhagyma, a dinnye, a spárgatök, a káposztafélék, a salátafélék, a zöldborsó, a zöldbab, a spárga, a fűszerpaprika, a csemegekukorica, az újburgonya, a gomba. 305 oldal, fűzve, 48 ábrával.