mezogazdasagibolt.hu

Bab, borsó
46 találat

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>

Tambora | 20 kg | zöldbab vetőmag

Korai, jó termőképességű bokorbab. Hüvelye12-13 cm hosszú, világossága színű, kerek keresztmetszetű. A bab nagyon meleg- és fényigényes növény, csak április végétől vethető, amikor már 10 °C fölé emelkedett a talaj hőmérséklete. A bokorbabokat vethetjük másodnövényként is a kora tavaszi zöldségfélék után, egészen június végéig. A bab gyenge tápanyagfogyasztó növény, a gyökerein lévő baktériumok megkötik a levegő nitrogénjét. Virágzás idején nagy a vízigénye. Szárazságban főként a karósbab ledobhatja a virágait.
Jó szomszédja: a káposztafélék, uborka, zeller, burgonya. Ne kerüljön hagyma, fokhagyma vagy borsó közelébe.

Tipp:

1. vessünk borsfüvet a bokorbab közé, így elkerülik a fekete levéltetvek.
2. A karósbabok közül a díszbab (tűzbab) kiváló takarónövény, mivel a 3 méteres magasságot is eléri. Balkonon is vethetünk dézsába 2-3 szem tűzbabot, így árnyékoló és takaró szerepe mellett élénkpiros virágaival egész nyáron díszít.
3. Fagyasztás előtt a zöldbabot és a kifejtőbabot blansírozzuk, vagyis pár percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Végül hagyjuk a vizet jól lecsepegni róla és ez után tehetjük zacskóba, majd a fagyasztóba. Blansírozással a zöldség sokáig tárolható a mélyhűtőben. A forró vízben ugyanis megsemmisülnek azok az enzimek, amelyek megtámadnák a vitaminokat, ásványi anyagokat.
4. A szárazbabnak való babot teljes éréskor (augusztus-szeptember) szedjük és 48 órára a mélyhűtőbe helyezzük zsizsiktelenítésre.

Cikkszám: VI254872
Szállítási info: 5-7 napon belül szállítható
  • Bruttó ár:
  • 98 999 Ft
  • (77 952 Ft + ÁFA)
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>

Amennyiben olyan fajtát, vagy kiszerelést keres, amit nem talált meg a termékek között, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben